23. syyskuuta 2016

Työjakson kakkos osa

Viikk0 vierähtikin hirmu nopsasti ja toinen työjakso viikko sujui hyvin. Viikossa on kerinny tapahtua kamalasti ja mun olikin vietävä Urpo torstaina päivällä eläinlääkäriin kipuilun vuoksi, mutta siitä lisää kohta!


Keskiviikko
Klo 7 töihin ja mulle kuuluu nyt aina aamusin petolintutarhan ulkotarhojen siivoukset. Eli haravoin Jullin (korppi), mehiläishaukkaparin ja kolmen pöllön tarhat (huuhkaja ja kaks jotain pienempää). Vaihdoin myös vedet ja annoin päivän ruuan.  Päivässä ei ollu mitään erikoista ja kaikki hommat suju ok. Pääsin kylläkin ekaa kertaa itsenäisesti hoitamaan papukaijoja. Ihana tunne kun tietää että vakkari työntekijätkin luottaa täysillä ja päästää ihan itekseen hoitamaan papukaijoja. Papukaijat ei oo niitä helpoimpia lintuja, sen taia kun ovat huomattavsti fiksumpia kuin esim pöllöt ja haukat ja sen takia esimerkiksi kokeilevat rajojaan minunkin kanssa.


Torstai 
Menin töihin seittemäks, huonosti nukutun yön jälkeen, koska olin huolissani Urposta. Urpo oli jo pitkään kipuillut esim. tarpeita tehdessään saattoi kiljua kivusta ja mitään ei tullut ulos.. Olin huolissani senkin takia, että olin antanut tolle pieniä hirvenluita koulupäivien ajaksi ja en ole koskaan löytänyt luita mistään, eli tuo on syöny
luut sellaisenaan, k0ska en usko että niitä hampailla on rikki saanu.  Joten aattelin että ne luut on ns. vierasesineitä mahaontelossa. Urpon pissaamisen tarve on myös lisääntynyt tosi paljon. Saattaa lenkeillä pysähdella jatkuvasti ja pissata pari tippaa ja Urpo oli tehnyt jopa sisälle ykspäivä pissat, vaikka toi on todella sisäsiisti ollut jo kauan, kun jakso jo 4kk ikäsenä pidättää liki 8h.
Noh, olin koko aamun tosi hermona ja yritin jo kaheksalta saaha el.lääkäriä kiinni, kun heidän netti sivuillaan lukee että ajanvaraus klo 8 eteenpäin, mutta ei ollut vaan sain el.lääkärin kii vasta yheksän aikoihin. Sain ajan klo 12 joten lähin töistä jo vähän jälkeen 11. Puol 12 piti olla jo luovuttamassa pissanäyte.
Pissänäytteessä ei ollu mitään muuta sen kummempaa kuin korkea ph arvo ja muutama struviittikide, eli alkuja virtsakivistä. Vierasesineiden ja virtsakivien pois sulkemiseksi otettiin röngten kuvat ja siellä kaikki muu oli ok paitsi Urpon häntä...... Röngten kuvissa näkyi että Urpon hännän ensimmäiset häntä nikamat olivat luutuneet yhteen, joka sitten todennäköisesti aiheuttaa kipua kakatessa.


 
Urpolle määrättiin kipulääkekuuri ja kiveton ravintolisä, mikä liuottaa virtsakiteitä ja ennaltaehkäisee virtsa kiviä.
Eläinlääkärin lausunto:
Urpo, Urpolla oli ollut kakkaamisen ja pissaamisen kanssa hankaluutta; kakkaaminen hidasta ja ilmeisesti kivuliasta ja pissaamisen tarve tihentynyt. Virtsanäytteessä korkea ph arvo ja struviittikiteitä, mutta ei tulehduksen merkkejä. Eturauhanen normaalikokoinen.
Otettiin röngtenkuva lähinnä luunsirujen tms. vierasesinenn varalta ja virtsakivien poissulkemiseksi. Vatsaontelokuva ok, vain hieman normaalia enemmän kaasua ohutsuolistossa. Ainoa varsinainen muutos kuvissa oli nikamaepämuodostuma hännän alussa: 3 ensimmäistä häntänikamaa olivat yhteenkasvaneet ja niissä oli alapuolella silloittumaa. Etenkin mikäli häntään kohdistuu vetoa tai tälli esim. leikkiessä, voi tämäkin kipuilla ja vaikeuttaa kakkaamista. Myös jos silloutuma kasvaa paksuutta lisää se voi painaa peräsuolta ja toki häntä on jäykistynyt alkuosastaan, joten Urpo ei saa nostettua häntää kakatessaan.


Perjantai 
Taas Klo 7 töihin niinku joka ikinen työ aamu. Empä mää muuta tehny ku pilkoin koiranmakkaraa, kastelin kukat ja siivosin tarhoja. Käytiin myös ruokkimassa ankat ja joutsenet.


Kaikinpuolin monipuolinen viikko takanapäin! 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti