Kuuhullun Kaikkein Makkein

Virallinen nimi: Kuuhullun Kaikkein Makkein
Kutsumanimi: Makia
Rekisterinumero: FI31787/18
Rotu: amerikanstaffordshirenterrieri
Väri & häntä: punainen valkoisin merkein
Syntymäaika: syntynyt 4.5.2018
Kasvattaja: kennel Kuuhullun, Mari Lehkonen
Omistajat: Aamu Hautaniemi, Mari Lehkonen

Terveys

Lonkat: A/A
Kyynäret: 0/0
Selkä:
Silmät:
Sydän:
Polvet:

Tulokset

Näyttelyt: 
PEK1 KP ROP
JUN-ERI SA
3x VARA-SERT
2x SERT
NORD VARA-SERT

Makiasta

Maki, Makkis, Makiaivo ja mitä näitä nyt on. Makialla on aika hauska tarina. Elokuussa 2019 lähdin työssäoppimaan Ylivieskan lemmikkieläinhoitolaan Marille. Siinä työn ohessa sitten tuli puheeksi, että itseäni harmitti paljon se, kun Äx jäi Urpon lopetuksen jälkeen yksin ja aina olen itse ollut sitä mieltä, että kaksi on ehdottomasti parempi kuin yksi. Sitten Mari ehdotti, että ota Makia ja niinhän mie otin ihan tuosta vaan. Me tutustuttiin työssäoppimisjakson ajan toisiimme ja Makia kulki mukanani töihin ja kotiin. Pikkuhiljaa se alkoi jäämään Äxän kanssa kaksin kotiin ja niistä on muodostunut oivallinen pari. Tasapainoittavat toisiaan todella kivasti. Voineen todeta, että työssäoppiminen voi olla hyvinkin vaarallista, kun sieltä tälläisiä yllätyksiä tarttuu matkaan ja se, että Mari luotti tämän koiran käsiini parin viikon tuntemisen jälkeen on jotain todella hämmästyttävää. Tietää jotain tehneensä elämässä oikein. Makialla on siis kaksi omistajaa ja Makian kanssa käydään aktiivisesti näyttelyissä.Minä vannoutuneena paimenkoira ihmisenä sain hieman kysyviä katseita, mutta tuo koira on vienyt täysin mennessään. Se on terrieri, mutta niin erilainen kun ne pienet terrierit joista itselläni on jo aikaisempaa kokemusta.
Makia on hyvin avoin, ystävällinen ja hämmästyttävän nopea oppimaan mikä tekee siitä helpon koiran arjessa sekä treeneissä. Makia ei vielä paljoa osaa, mutta se oppii nopeasti. Tavoitteena on saada perusasioita, kuten istuminen ja maahanmeno sekä paikallaan pysyminen haltuun jonka jälkeen voidaan miettiä olisiko meillä mahdollisuuksia esimerkiksi rally-tokossa. 

Makia on siitä hauska koira, että sen kouluttaminen koostuu oikeasti positiivisuudesta ja naksuttelusta. Se ei ole ohjattavissa leluilla kuten esimerkiksi Äx. Houkuttelukaan ei juuri auta mitään tai ei se ainakaan opi sillä mitään. Todella mielenkiintoista siis kouluttaa näin ja haastaa itseään myös siihen, että tämä koira ei opi yhtä nopeasti muilla kuin tällä tavalla.Sukutaulu

BH MAXI3 LTE190++ TK2 SERT
A/A, 0/0
isän isä: Flammeus Quick Silver
FI KVA C.I.B C.I.E FI & EE & LT MVA
BH LTE155+++ JK3 HK2 EK2 RTK1
A/A, 1/0, SP0, LTV0
A/B, 0/0
BH
B/B, 0/0, VA0, SP0, LTV0
emän isä: Bogdan
BH ALO1
A/A, 0/0
emän emä: Willow Creek Vellamo
LTE110+++
A/A, 0/0

0 kommenttia:

Lähetä kommentti