16. syyskuuta 2016

Työjakso osa 1

Tosiaan oon JOPO (joustavaperusopetus) luokalla ja siihen opiskeluun kuuluu neljä työjaksoa vuodessa aina kolmen viikon ajan ja joka viikko kolme päivää. Heinolassa ei tosiaan ole ihan kauheasti semmoisia paikkoja mihin haluaisin mennä työjaksolle. Yritin päästä koira hoitola Millinraittiin ( http://www.millinraitti.fi/ )   ja kissa ja koira hoitola Lomatassuun ( http://lomatassu.suntuubi.com/ ), mutta siellä ei kuulemman olis ollu mitään tekemistä, koska asiakkaita on niin vähän. Heinolan eläinkauppoihin (Dogger, M&M, Lemmikkistore) en olisi edes halunnut, koska en usko että kauheasti asiakkaita olisi ja kaupanalan työ ei ole minusta kivaa. Jopo-ohjaajani sitten viimeiseksi ehdotti Heinolan lintutarhaa ja päätin soittaa sitten sinne ja sieltä sainkin paikan. Nyt oon ekan viikon (ke-pe) ollu siellä ja ihan kivaa on ollu.
 http://www.heinolanlintutarha.fi/



keskiviikko
Menin töihin klo 07.00 ja vakkari työntekijä lähti näyttämään minulle tiloja ja paikkoja, eli pieni opastus kierros siihen alkuun. No ekaks mut opastettiin siivoomaan korpin ja mehiläishaukkojen häkit. häkin siivoomiseen kuuluu haravointi ja vesien vaihdot. Se oli aika helppo homma. Sen jälkeen pääsin pilkkomaan koiran makkaraa n.15 pötköä pieniksi paloiksi jotta haukat ja korppi voi syödä sitä. Mentiin ankkalammelle ruokkimaan sorsat ja joutsenet (en tiedä miksi se ei ole sorsalampi, ku eihän sielä edes ole ankkoja) hauskinta oli että Ville ja Minttu (joutsen pari) tuli kerjäämään ruokaa ja ne tervehti heiluttamalla päätään ja pitämällä kauhean kovaa ääntä. Koiran makkaroiden pilkkomisessa meni varmaan eniten aikaa ja se oli ihan kauheaa hommaa (sotkuista ja pahanhajuista).


torstai 
Alkuun perus tarhojen siivous ja pääsin nyt siivoomaan myös pöllöjen tarhat, samalla tavalla kuin korpin ja mehiläishaukkojen tarhat. Joskus klo 9 lähettiin käymään kauppa kierroksella, eli Heinolan kaupungin kaupat (CM, Heinoska ja S-market) ovat sitoutuneet antamaan kaikki yli jäävät kasvikset ja hedelmät ja leivät lintutarhalle. Eli käytännössä lintutarha ei osta muuta ruokaa kuin koiranmakkarat n50kpl viikossa ja broilerin sydämmet yms lihaa. Torstaina pääsin myös tutustumaan papukaija talolle, missä asustaa Kaija ja Kamu. Papukaija talolla asustaa myös muita papukaijoja, mutta niihin en perehtynyt sen tarkemmin. Kaija osaa sanoa oman nimensä ja Kamu hokee sanaa "terve". pääsin syöttämään pilttiä lusikasta Kaijalle ja Kamulle.
Kaija, valkokakadu.

Kamu, sinikelta-ara


perjantai 
 Taas klo 7 töihin ja petolintujen tarhojen siivous. Sen jälkeen menin toisen työntekijän mukaan ja näin miten pululle annettiin antibiootti ruiskulla, tällä pululla siis el.lääkäri epäili silmän olevan puhki. Lintutarhallehan siis tulee lintuja jotka ovat jotenkin loukkaantuneita tai muuten sairaita. Murustelin varmaan tunnin leipää isoon lootaan, koska linnut tarvitsee muruja, kun eivät voi syödä kovin isoja paljoa kerrallaan. Klo 10.15 jouduinkin lähtemään koululle hoitamaan kouluasioita.


Ens viikolla taas raporttia mun tekemisistä lintutarhalla!
Ainii ja mun jopo-ohjaaja oli jo suunnitellu mun seuraavaa työjaksoa kannuksen maaseutuopistolle, että tutustuisin siihen kouluun siinä samalla. Sen jälkeen on vielä kaks työjaksoa keväällä ja ajattelin kysyä koira kikalta, että ottaisko hän mut hommin ( http://www.koirakikka.fi/ ) ja sit voisin mennä el.lääkäri asemalle jonnekkin Lahteen. Heinolan el.lääkäri asemalla olinkin jo kasi luokalla TET jaksolla.

 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti