9. lokakuuta 2016

Viikonlopun treenejä

Pahoittelut, että en ole vähään aikaan kirjoitellut mitään. Urpolla on ollu epiksien jälkeen vapaa viikko treeneistä. Lauantaina mentiin isommalla porukalla (3 holskua, bisoni ja Urpo) treenaamaan Heinolaan. Eräällä treeni kaverilla oli mukana kamera, joten vihdoinkin meistäkin saatiin kuvia työn touhussa!
Alussa Urpo kävi tosi kierroksilla ja purki kaiken paineen haukkumalla ja piippaamalla. Onneksi jaksoi aika pian jo keskittyä olennaiseen. Mun on nyt oikeasti aloitettava tekemään niin, että kun Urpo piipittää tai pitää mitään ääntä niin mitään ei tapahdu ennen kuin tajuaa olla hiljaa.
Lauantain treeneissä me ei tehty muuta kun seuruuta ja kaukoja. Kaukoissa kysyin neuvoa muilta, kun Urpo nousee seisomaan aina istumaan nousu vaihdossa. Mun täytyy helpottaa eli mennä lähemmäksi Urpoa ja antaa parempi ja jämäkämpi käsky. Sain myös vinkiksi takapalkan, eli vein lelun Urpon taakse, palasin koiran viereen käskin maahan-siirryin Urpon eteen-annoin käskyn nousta istumaan ja tuohan tajus sen heti ja nousi istumaan ilman seisomisia tai muita hölmöyksiä. Siitä vapautin samantien lelulle ja toistettiin sama uudestaan. Uskaltaisin väittää että kaukoissa meillä parhaana apuna toimii nyt tuo takapalkka. On se jännä kun se lelu vetää koiraa puoleensa :)..

 Seuraaminen Urpolla oli sielä viime viikon epiksissä aivan kamalaa ja tajusin sen katseen harhautumisen syyn. Olen seuruuttanut Urpoa kainalopalkalla oikeastaan kokoajan. Nyt alettiin treenaamaan seuraamisen katsekontaktia silleen että pidin lelua kädessäni selän takana, eli ns. pikkuhiljaa vieroitan sen kainalopalkasta ja se ei silti tarkoita sitä etteikö se palkka jostain "tippuisi/lentäis"
niin täydellinen!!
 Sunnuntaina täytin kongeja keittiö tasolla ja aloin miettimään miten opettaisin Urpolle peruuttamisen seuraamisen yhteydessä.. Päätinkin samantien kokeilla kaikenlaisia tapoja Urpon kanssa kun se sattu siinä vieressä kerjäämään. Aloitin vaan imuttamalla, mutta tajusin että se peruuttaa aivan vinoon ja mä en millään jaksaisi "koira seinän ja ohjaajan välissä" tekniikkaa. Toiseksi aloin seuruuttamaan ja otinkin askelen taaksepäin, no Urpo tietenkin istui sivulle, näytin omalla jalallani merkkiä että ylös ja jatkoin peruuttamista. Urpo otti muutaman askeleen taaksepäin ja palkkasin heti. Koikeiltiin samaa pihalla ja se toimii!! Mun tarvii vaan ottaa muutama askel taaksepäin ja jos Urpo pysyy suorana ja peruuttaa niin palkkaan samantien. Välillä meinas peruuttaa aivan vinoon, mutta korjas heti kun huomautin asiasta. Ehkäpä saatte lähiaikoina videon pätkän, miten Urpo opettelee peruuttamista seuruun yhteydessä. Sunnuntaina käytiin koira kavereiden kanssa melkein kahden tunnin yhteis lenkki rajavuorille(?). Mulle se lenkki oli tosi raskas, mutta koirat vaa viiletti menemään.. 
Seuraavan kerran tekstiä viimeistään ens lauantain (15.10) toko päivästä mikkelissä!
 






0 kommenttia:

Lähetä kommentti