15. lokakuuta 2016

kyllä me jotain osataan

Lauantai 15.10 klo 7.30 lähti meiltä auto kohti Mikkeliä ja Suur-Savon kennellpiirin nuorisojaoston järjestämää TOKO-päivää. 
Me saavuttinkin paikanpäälle jo puoli yhdeksän, vaikka yhdeksältä oli vasta tarkooitus aloittaa. Päästiin sisään huvihurtan( http://www.huvihurtta.fi/ )koulutustiloihin ja purin häkin ja muut kamat. Heti yhdeksältä meillä oli pienimuotoinen teoria osuus TOKOsta, missä käsiteltiin ihan kaikki perusasiat, mitkä ovat tärkeitä treenatessa.
Puoli yhdentoista aikoihin mä ja Urpo päästiinki ekanan treenaamaan. Meille oli nyt ilmennyt uusi ongelma sivulle tulossa.. Urpo ei löydä oikeaa paikkaa jostain syystä. Urpo "jammailee/steppaa" sivulla eikä millään osannut istua oikeaan kohtaan, mutta kuitenkin tuolla koulutuksessa jätkä veti ihan super hyvin! Löysi just oikean paikan ja mä vaan jouduin opettelemaan suorassa seisomista, eli taas nähdään että vika on aina ohjaajassa ;) Saatiin myös vinkki, että kun koiran kehuu sos. palkalla ja pyytää siitä suoraan sivulle niin koira alkaisi oppia että aina palkan jälkeen hommat jatkuu sivulta aloittaen ja koiran kuuluisi oppia itse hakeutumaan sivulle. Näin kirjoitin muistiin: SOS PALKKA->SIVU-TOISTOJA. Mun lisäksi koulutuspäivässä mukana oli kaks shetlantilaista, tipsu, harjis, kessu ja suomelapinkoira. Kouluttajana toimi TOKOn yli-tuomari Riikka Pulliainen, joka myös ylläpitää huvihurtan tiloja ja huvihurttaa muutenkin.


Iltapäivän treeneihin kuului ryhmä juttuja ja häiriössä tekemistä. Mä aattelin ihan heti, että meijän hommasta ei tuu mitään ja tuo ei taatusti pidä kontaktia ja alkaa piippaamaan. Mutta mites kävikään, Urpo teki todella hyvin, siis piti kontaktia ja ei piipannu ku pari kertaa, ei siis ottanut häiriötä itteensä. Toki Urpoa välillä kiinnosti muut koirat, mutta ei niin paljoa mitä se yleensä kiinnostuu muista. Ihan super siistiä, että me ollaan edetty tässä häiriö asiassa!!

 
Ryhmä treeneihin kuului mm. piirissä seuraamista ja jääviä (istu,seiso, maahan). Tehtiin myös piirissä paikkiksia asennoissa istu, seiso ja maahan. Oli todella hauskaa kun oltiin piirissä jätettiin koirat ja käveltiin vastakkaisen koiran taakse ja alettiin kävelemään piirissä koiria ympäri. Urpo pysyi kaikissa asennoissa ihan super hyvin paikallaan, eikä välimatkat toisiin koiriin olleet kun max. 3m!! Eikä me olla mitään seisomis paikkista koskaan tehty ja tässä sen näkee että jos koira osaa seiso käskyn ja paikka käskyn niin ne voi yhdistää ja siitä tulee paikkis seisoen. Tehtiin myös perusasennossa seisomaan nousuja sivulla, ja neki onnistu ihan hyvin. Tehtiin myös ihan perus pujoittelemista muiden koirien ympäri ja Urpo piti kontaktin, mutta kessun kohdalla meinasi kontakti hävitä. Ymmärrän toki, olihan se kaunis typy ;)


Lopuksi otettiin vielä kuja eli siis että tehdään ns. kulkuväylä ja reunoille laitetaan kaikenlaisia häiriöitä, kuten ruokaa ja leluja. Ekalla kerralla Urpo meinasi jäädä syömään kujalle, mutta tuli kuitenkin mun luokse ja kun palkkasin mun luo tulemisen niin meinasi uudestaan lähteä herkku kupille.. Toisella kerralla oli lelu houkuttimena nii tuo juoksi suoraan mun luo.
Aivan jäätävän hyvin onnistuneet treenit! Pitäisi nyt ihan tosissaan alkaa miettimään, jospa sitä niihin virallisiinkin uskaltaisi.





1 kommenttia:

  1. Oli varmaan hyödyllinen koulutus :) Kiva postaus ja hienot kuvat!

    VastaaPoista