28. tammikuuta 2017

Annettaisko koirien olla koiria?

Me ei olla tälläkään viikolla pahemmin treenailtu. Paljon ollaan lenkkeilty ja käyty koira kavereiden kanssa juoksemassa. Huomaa kyllä, että Urpo alkaa olemaan taas semmonen että nostaa kierrokset nollasta sataan ja ei tottele mitään. Pitäs varmaan pikkuhiljaa taas alkaa reenailee, ettei toi kohta syöksy läpi seinien.. 

 
Päädyin ostamaan Canon eos 70D rungon ja siihen kaveriksi Tamron AF 18-200mm objektiivin. Molemmat ostin käytettynä ja kamera tulikin perjantaina. Jospa nyt sitten opettelisi oikeasti kuvaamaan eikä vaihda kameraa siinä toivossa, että kuvista tulee parempia. Nyt saa virallisesti leikkiä kameralla. 
Todella paljon haluaisin ostaa lightroomin, mutta mun kuukausi rahasta ei kyllä jää kymppiä ylimääräistä.. Täytyy odotella vielä muutama vuosi niin rahaa saattaa jopa jäädä lightroomin maksamiseen. Nyt käytössä Windowsin oma kuvanmuokkaus ja Gimp 2. Molemmat ihan hyviä, vaikka ei mitään verrattuna lightroomiin.
Niin kova halu oppia kuvaamaan paremmin, niin päätimpä sitten ottaa yhteyttä Unetun hevostilalle missä vielä vuosi sitten kävin aktiivisesti ratsastamassa. Päätettiin, että menen Helmi-Maaliskuussa joku sunnuntai päivä yksilökuvaamaan heidän kaikki hevoset. Todella mahtavaa!
Toivon myös, että saisin ottaa ns. teemakuvia.
Tarkoituksena on nyt kerätä rahaa johonkin 50mm objektiiviin. Saa vinkata jos joltain löytyisi käytettynä ;) Ja tosiaan ihan vaan harjottelu mielessä haluan mennä kuvaamaan tallille hevosia, joten mitään korvauksia ei ole tarkoitus pyytää.

kuva netistä

Puhuttaisiinko hieman laumakäyttäytymisestä?

Tiistaina tapahtu jotain minulle täysin uutta, kun oltiin Fodon (Tanskandoggi), Edin (seropi) ja Urpon kanssa lenkkeilemässä jäillä.
Tarkalleen en tiedä mitä tapahtu, mutta pysähdyin lenkkeily kaverin kanssa etsimään puhelimella tietoa siitä miksi jäät paukkuu ja miks niihin tulee railoja.. Huomasin, kun Urpo meni jo edellä ja se ei pysähtynyt vaan jatko matkaansa yhdelle rannalle metsään. Fodo ja Edi jäi molemmat meidän luo kiltisti odottamaan. Ihmettelin, kun Urpo vaan meni eikä huomannu ollenkaan, että pysähdyttiin ja se ei ole koskaan tehnyt noin. Huusin Urpoa nimellä kaksi kertaa ja vihelsin kolme kertaa, eikä se reagoinu mitenkään. 
No me päätettiin lähteä sitten kävelemään toiseen suuntaan, että kyllä Urpo varmaan tulee perässä kun tajuaa että jätetään se. Urpo kyllä tuli melkein heti perään, mutta Fodo (lauman vanhin uros, tietää kyllä olevansa johtaja, kun Edi ja Urpo on ihan kakaroita) ajoi Urpon pois laumasta, se ei päästäny Urpoa meidän ihmisten luo. Kaverini sanoi että Fodo ajaa siksi pois laumasta, koska ensinnäkään Urpo ei tullut kutsusta luo eli ns. Fodo ei hyväksyny sitä, että Urpo ei totellu. Minä uskon tuohon väitteeseen kyllä, mutta toiset ajattelevat, että ei koira osaa ajatella noin.
Kaverini sanoi, että Fodo pitää Urpon niin kauan pois meidän läheltä kunnes annan luvan Urpolle tulla luo. Hetken odottelin ja väite piti paikkansa. Kutsuin Urpon luo ja se oli selvästi tosi nolona ja "pahoillaan." Jatkettiin lenkkiä ja Urpo ei enää lähteny minnekkään.

Musta tuntuu että ihmiset rajottaa nykyään aivan liikaa koirien tekemisiä. Jos Fodo olisi mun koira, olisin todennaköisesti kieltänyt sitä tekemästä niin jos en olisi tiennyt mitä siitä seuraa. On todella hienoa nähdä miten koirat oikeasti kunnioittavat toisiaan ja koirakin voi opettaa koiraa tavoille. Urpo ihan selvästi tajusi, että oli tehnyt väärin.

Eikö se mene susi laumassakin niin, että jos joku ei kunnioita sitä alfa naarasta tai urosta niin se saatetaan hetkellisesti ajaa pois laumasta?

 kuva netistä



Viikonloppuna ollaan paljon lenkkeilty ja opeteltu käyttämään kameraa! Alla kuvasaldoa viikonlopulta. Ja muutamia editoituja.
Raakaversio
 Gimp 2.8 editoitu
 Raakaversio
Gimp 2.8 editoitu


Maanantaina mulla alkaa työjakso Koira-Kikalla. Ihan super siistiä!
Nyt ainakaan pariin viikkoon ei keritä reenaamaan yhtään kun työajat on klo12-18..Sen jälkeen olis tasan kaks viikkoa jyväskylän kokeeseen johon toivonmukaan päästään lähtemään.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti