22. tammikuuta 2017

Kysymyksiä ja voittajia

Heti alkuun haluan sanoa, että mulla ei ole tällä hetkellä kameraa. Myin ton canon eos 700D:een pois ja budjetoin canon eos 7D:hen. Katselin myös eos 60D kameraa, mutta ei ne iskeny ihan niin hyvin. Sain jo ihan kivan tarjouksen yhdestä eos 7D kamerasta. Pyrin kylläkin ennen Toukokuuta olemaan jo uuden kameran omistaja.


Meillä on näköjään ollut jonkinlainen treeni tauko. Ei ole huvittanut lähteä treenaamaan, kun ei ole ketään kuka tulis meidän seuraks ja häiriöks. Me pyritään kylläkin viimeistään tonne 26.2. Jyväskylään ALO kokeeseen.
Mutta tosiaan lauantaina käytiin ottamassa pientä videoo jäävistä ja noudosta.

Kävin perjantaina kirjottamassa JOPOn työsopimuksen Koira-Kikalla ja meen sinne kohta pariksviikkoo tekemään töitä. 
Mulle jopa sanottiin, että entä jos heille tuleekin keikka ja pitää lähteä lappiin ajamaan koiria niin päsisinkö lähtemään mukaan. Mä lähtisin vaikka heti! Täytynee varuilta jutella kotirauhan kanssakin vielä tästä.. :D
Toivonmukaan kirjottelen tänne sitten mitä kaikkea työjaksooni sisältyykään!

Viime postauksessa laitettiin arvonta käyntiin ja taas Urpon kanssa arvotiin yhdestä teistä Urpon facebook lukijoista voittaja ja alla olevassa kuvassa näette voittajan! ;) Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, kunhan keritään.

laitoin instagramiin kysymys kuvan johon sai jättää kysymyksiä. Kysymyksiä tuli muutama joten tässä teille vastaukset niihin!

Mikä Urpossa on parasta?

Urpossa ehdottomasti parasta on sen sopeutuminen kaikkiin tilanteisiin. Jos ei treenata niin ei haittaa,eikä sen pää räjähdä täysin. Urpon voi jättää täysin tuntemattomalle hoitoon eikä se sano mitään vaan jää kiltisti odottelemaan kun palaan reissulta. Urpo tulee myös todella hyvin toimeen oikeastaan kaikkien koirien kanssa.

Kuinka nopeasti Urpo on oppinut temppuja?

Urpohan on rodultaan australianpaimenkoira ja ne ovat aktiivisa ja nopeasti oppivia koiria. En ole Urpolle sen kummemmin opettanut temppuja, mutta jos TOKOn liikkeet ovat temppuja niin Urpo oppii todella nopeasti. Tähän voisin vaikka antaa esimerkiksi, kun aloin opettamaan liikkeestä seisomista. Käskynä "top." Ensin tehtiin ihan vaan lenkillä pysähtymisiä isolla vartaloavulla. Kutsuin Urpon luokse ja lähdin kävelemään vastaan ja pysäytin kohdallani selvällä käsimerkillä. Valehtelematta voisin sanoa, että harjoiteltiin tätä n.10 kertaa ja eilen huvikseen kokeiltuani Urpo teki liikkeestä seisomisen kympin arvosella suorituksella. Itekkin hieman ällistyin, että oppiko se oikeasti noin nopeasti sen.

Hyvät ja huonot puolet Urpossa?

Hyvät:
se sopeutuminen mistä mainitsin
halu tehdä töitä minulle
halu tarjota itse kaikkea mahdollista kun opetellaan uusia asioita, eli halu oppia
oppimis nopeus on hurjan nopea!
tulee toimeen melkeimpä kaikkien kanssa

Huonot:
ääntely treenatessa
haukkuen kertominen kun joku tulee meidän kämpille, eli vahtiviettiä minun makuun liikaa
pieni epävarmuus uusista ihmisistä, mikä toisaalta on hyvä, mutta toisaalta huono


Miks valitsit just Urpon?

Tämä on se ikuisuus kysymys josta ei ikinä pääse ylitte. Urpo oli oikeasti Urpo kakkonen. Ensimmäiseksi meille piti jäädä semmonen turkkijumala uros, joka vaikutti täydellisetä näyttely koiralta, mutta muun harrastamisen kannalta se ei ollut mun ja äitini mielestä tarpeeksi itsevarma ja rohkea. Se tais olla se pentueen mamman pullapoika. Alettiin sitten vertailemaan Urpo ykköstä ja kakkosta. Urpo kakkonen (eli Urpo) näytti rakenteeltaan paremmalta ja Urpo oli huomattavasti rohkeampi ja itsevarmempi kuin Urpo ykkönen. Meillä oli jo alusta asti selvää että meille jäävän pennun nimeksi tulee Urpo.

Nyt Urpon kasvaessa olen vertaillut Urpon isän ja Urpon kuvia ja täytyy sanoa että ne on ihan saman näköisiä. Iskän poika..
Urpo ykkönen


 Urpo ykkönen

 Urpo

 Urpo


 Urpojen isä Tommy
Peak River Roses and Dreams Jackpot


 Urpo
Tommy 2,5 vuotta
Urpo

Kun Urpon kuvia missä se on jo vanhempi vertaa Isänsä kuviin niin samaa näköä on!
Huvittavaa, että kummallakaan ei ole koko kauluksen ympäri menevää valkoista kaulusta vaan molemmilla samanlaiset pilkut niskassa.

Mun mielestä myös Urpon emä Hedda ja Urpon sisko Ursula muituttavat myös paljon toisiaan ulkonäöltä.

1 kommenttia:

  1. Koira-Kikalla asustaa muutama meidän kasvatti, muun muassa Sarka ja Kärppä. :')

    VastaaPoista