8. tammikuuta 2017

Joko virallisiin?

Meijän viikko alkoi sillä,
 että minä aloitin elämäntapa muutoksen. Hieman on tuota ylimääräistä painoa mulle kertynyt ja nyt on aika saaha itteni kuntoon ja pitää itteni kunnossa. Olisikohan se kesäkuntoon 2017? Olen ollut nyt viikon ilman mitään sokereita (proteiini patukan ja rusinoiden sokerit kylläkin) ja olo on ihan mahtava. Ollaan Urpon kanssa lenkkeilty ainakin 5km päivässä+toki pissa lenkit ja treenit. Alkuun ajattelin, että en tuu pystymään olemaan ilman mitään sokereita, mutta ihan hyvin olen onnistunut ja ei ole edes pahemmin tehnyt mieli mitään. 
Noh, se minusta..

Torstaina käytiin Heinolassa hallilla treenaamassa lauantain epiksiä varten. Treenit meni ihan kivasti ja Urpolla oli kiva vire, mutta sitten se vire olikin liian korkea paikkiksen aikaan. Urpo ei muuta tehnytkään kuin piipannut ja haistellut maata.

Seuraamisessa vire oli tosi hyvä ja seuruu toimi kivasti, Urpo on alkanut ehkä vähän edistämään ja poikittamaan.
Luoksetulossa on tapahtunut todella iso muutos parempaan päin! Urpo tuli laukalla todella hyvin, kun vielä viikko sitten treeneissä tuli luokse ravaten. Yhdellä luoksetulolla jäi todella vinoon perusasentoon, mutta se korjaantui sitten seuraavalla luoksetulolla.
Viime tokonuorien valmennuksessa oli vielä tuo vino perusasento ongelma, nyt näyttäis siltä että useammin tulee suoraksi perusasentoon eli eteenpäin ollaan menty siinäkin!
Hyppy oli ihana ja vauhdikas, se siis toimii täydellisesti, ainakin hetken...
Kaukot toimii ja on kiva tempoiset vaihdot. 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä toimii kans.

Agilityä tehtiin leikin kautta keinun ja renkaan verran. Tuo ei edes epäröinyt keinua(toki vielä vaimensin laskua). Renkaassa useamman kerran meni ns. renkaan vierestä, mutta tajus nopsaan että läpi pitää mennä.

Urpon ruokinta muuttu nyt niin, että se saa vaan raakaa. Tällä hetkellä mennään pelkällä naudan lihalla, mutta pyrin monipuolistamaan ruokintaa mahdollisimman pian.



Epikset lauantai

Näitä epiksiä olin jo odottanut, koska täällä näkisin, että ollaanko me jo valmiita virallisiin. No kyllä me ollaan, vaikka muutama liike kaipaisi vielä vähän hiomista.

Alokasluokka

Seuraaminen 9,5
Urpolla oli todella hyvä vire ja kontakti pysy kokoajan. Ainoa virhe oli se, että seuraamisessa urpo on todella auki takaa, eli se poikittaa pahasti. Se on sinänsä paha juttu, koska me ollaan menty seuruussa nyt huonompaan päin. Urpo edistää treeneissä ja poikittaa ja istuu hitaasti kun liike pysähtyy. Täytyy nyt todella ottaa tuo seuraaminen haltuun ja treenata sitä paljon!

Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10
eikai siinä mitään, kuulemman nopeasti reagoi käskyyn ja odottaa nätisti. Edelleen poikittaa seuruussa, mutta ei kuulemman haittaa tässä liikkeessä.

Luoksetulo 10
Tuli laukalla ja suoraan sivulle!

Noutoesineen pitäminen 10
Otti hyvin suuhun ja piti nätisti. Irrotti myös hyvin.

Kauko-ohjaus 10
Oma mielipiteeni on, että kaukot olisi pitänyt olla 8 tai 9. vaihdot eivät olleet yhtä nopeat kuin esim. torstain treeneissä.

estehyppy 0
Mitä ihmettä tapahtui? Urpo ei keskittynyt ja pää haahuili minne sattuu, kun kuulin "käsky" niin ajattelin, että odotan hetken jospa se kattoisi minuun. hetki alkoi venyä liian pitkäksi ja oli kutsuttava, jolloin hää päätti että kierrämpä tän esteen. Urpo on viimeksi kiertäny esteen kauan sitten treeneissä, jolloin mikään ei sujunu. Torstain treeneissä hyppäsi vielä todella kivasti. Hiukan se jäi kyllä harmittamaan, mutta ens kokeessa sitten parempi onni.

Kokonaisvaikutus 9
Urpo piippas paljon liikkeiden välissä, mutta kun aloitettiin liike niin hiljeni. Eli sen takia ei 10 koska on turhan levoton liikkeiden välissä.

Tässä kokeessa paikkamakuu tulikin viimesenä, mikä taas on meille parempi. Urpo pääsi kuluttamaan enimmän energiansa yksilö liikkeissä, joten se oli helppo rauhottaa syöttämällä nameja kehän ulkopuolella. Kun mentiin kehään niin Urpo piippasi vielä perusasennossa ollessaan, mutta maahan käskyn saatuaan oli hiljaa. Upi alko kuitenkin purkamaan turhautumistaan haistelemalla hallin pohjaa, joka ei myöskään ole sallittua. Nyt ainakin tiedän, että tuo syöttäminen rauhoittaa ja tietynlainen mielentila minulla.

joten
Paikalla makaaminen 1min 8

Pääsin onneksi vielä lopussa tekemään sen hypyn uudestaan ja sitten urpo teki sen täydellisesti. 
Hauskaa oli, että meidän auton ALO luokkalaiset vei kärkipaikat!

Urpo ALO 1 168,5p sij.3/6

video meidän kehästä

Mun mielestä me lähdetään virallisiin
 heti kun kyytimahdollisuuksia on!

Sunnuntaina mentiinkin TOKO päivälle lahteen. TOKO päivä oli salpausselän kennelpiirin nuorisojaoston järjestämä ja sinne osallistui 7    koirakkoa. Kouluttajana Aino Vakkilainen.
 Hieman säikähdin kun mentiin paikanpäälle ja hallin lattia oli betonilattia missä ei ollut mattoa. Ihan hyvin siinä silti treenasi.
Me treenattiin lähinnä sitä seuruuta, nykyään palkka lentää taakse viistoon ulkokautta. Täytyy toivoa, että jotain muutosta tapahtuisi.
Palauteltiin sitä hyppyä Urpon mieleen ja kyllä se sen edelleen osaa ja tahtoo tehä, joku ihme aivopieru oli vaan sielä epiksissä. Urpo oli tosi väsy, eikä oikein jaksanu tehä mitään. Otettiin kuitenkin sitä paikka makuuta kun nyt oli mahollisuus käyttää rauhallisuutta hyväksi. Ihan kivasti teki, vaikkakin hieman vinkui.

Ihan tyytyväinen olen kaikkeen treeniin mitä ollaan tällä viikolla tehty ja toivonmukaan lähdetään Janakkalaan 28.1.2017 ihan viralliseen kokeeseen 😉

Kaikki kuvat ottanu Iiris Härkänen





0 kommenttia:

Lähetä kommentti