2. huhtikuuta 2017

Jäljestetään jälkiä

Me ollaan korkattu jälki kausi!! Keskiviikkona käytiin tekemässä kauden eka jälki, joka oli toki tällä kertaa vaan n. 50m pitkä. Annoin jäljen vanheta tunnin ja Urpo teki ku vanha tekijä. Saa nähä millon alotetaan esineiden ilmaisun opettelu. Nyt ainakin edetään tosi hitaasti ja VARAMASTI!

Tiistaina kattelin ikkunasta ku laitoksen lapset oli ulkon ja aattelin, että nyt meen Urpon kanssa tekemään häiriö treeniä. Jätkä teki niin hienosti, että melkein itku tuli. Tehtiin kosketusalustaa, maassa oloa ja kontaktia, sivulla oloa ja kontaktia ja muutama lyhyt seuruu. Urpo piti kontakteja ihan kivasti, mutta vain muutamassa kohdassa katse vahingossa hairahti, jos joku meni tosi läheltä tai kiljui. Urpo ei myöskään paineistunut missään muussa kohdassa, kun siinä jos juttelin jollekkin ihmiselle. En tiedä miten sitä pitäisi treenata pois. Tokonuorten valkassa on hyvä käydä näitä läpi.
Mutta erittäin tyytyäinen olen. 

Perjantaina lähdin Urpon kanssa koulun jälkeen Koira Kikalle tekemään muutamia siivouksia ja koirien hoitoa, ihan vaan huvikseen. Tulevalle työjaksolle pääsin myös Kikalle. Tuo työ on mulle kuin lomaa koulusta ja vapaa-ajasta. Voisihan tuota harkita ihan jopa työksi, mutta koira rotu ei vaan ole minun rotu(siperian husky). Eikä tuo ala ihan kauheasti myöskääm työllistä, mutta kivaa se on!

Urpoltahan tosiaankin läks karvat. Niinhän siltä pitikin lähtä, mutta meinasin jo perua ajelemisen. Nyt ei enää voi perua. Ihan nätti siitä tuli. Ja niille jotka ei nyt ymmärrä tätä karvojen ajelua, niin tässä on plussat ja miinukset meidän kohdalla:

+ennaltaehkäisee hotspotteja
+ennaltaehkäisee lämpöhalvausta
+punkit löytyy helpommin
+koira viilenee nopeammin(se on jo huomattu näiden parin päivän sisällä)
+koira kuivuu nopeammin ja koira on helpompi putsata näin kurakeleillä
+omaan silmään koira on myös paljon kivemman näköinen ja esimerkiksi vinon sivulle tulon näkee nyt paaaaljon paremmin, kun ei ole pehko edessä

-ötökät saattaa näin alkuun kiusata lyhyellä turkilla
-rajuissa leikeissä turkki ei suojaa hampaan jäljiltä
-ei tiedä minkälainen karva kasvaa takaisin


Kuten huomaa niin plussia on paljon enemmän. Minä ja tuttavani ollaan myös huomattu, että Urpo ihan oikeasti ollut virkeämpi ja ei 5km lenkillä ole läsähtäny 2km kohdalla, vaan jaksaa juosta ilman kuumumista. Tällä hetkellä olen tyytyväinen, vaikka alkuun mietin, että pitäisikö katua vai ei. 

Sunnuntaina käytiin taas yhteis toko treeneissä. Tällä kertaa tehtiin ohjattua noutoa ja jääviä. Me alotettiin ohjattu nouto vaan kahdella pallolla. Koen, että en saa tehtyä liikkeestä niin kivaa jos alotetaan kapuloilla. Urpo teki ihan kivasti. Jääviä tehtiin kaikkia kolmea Z liikkeessä joka on vasta EVL luokassa. Ihan en tajunnut miksi kouluttaja halusi suoraan tehdä koko liikkeen eikä erikseen kaikkia jääviä, mutta ok mulle, koska Urpo osaa kaiken, paitsi istumisessa täytyy vielä helpottaa. 
Paineistusta oli taas ilmassa varsinkin paikkiksessa, mutta ens kerralla sitten tarkemmin ja paremmalla mielentilalla!

Tokonuorten viikonloppu on ensi viikolla ja sen takia en tee ensi viikolla ollenkaan viikko postausta, vaan kirjoittelen sitten viikonlopun jälkeen valkasta juttua!




0 kommenttia:

Lähetä kommentti