18. maaliskuuta 2017

Pahin painajainen

nonniiii, nyt on sitten koettu se maailman kauhein painajainen. Nimittäin se, että me mentiin viralliseen ALO kokeeseen hakemaan kolmos tulos. Mulla on hieman tyhjä olo, mutta kuitenkin kauheasti ideoita treenaamiseen. Tästä kokeesta en halua laittaa videota tänne netiin joten saatte tyytyä pelkkään tekstiin ja Urpon kuviin.

Tokon ALO koe, Janakkala 18.3.2017

Tuomarina Vesa Kallio

121p.
3. palkinto
sijoitus -

Paikalla makaaminen 0

Kyllä, ihan oikea nolla. Alku näytti lupaavalta kunnes Urpo alkoi kamalasti haistelemaan ja sitten nöyränä nousi ja käveli mun luo. En tajua miksi sen paikkis on yhtäkkiä mennyt pilalle, miksi Urposta on tullut niin epävarma. Miksi koira, joka vielä neljä viikkoa sitten oli täysin valmis, ei enään ole valmis? Miksi koira joka oli neljä viikkoa sitten kiva ja varma on yhtäkkiä epävarma räyhääjä?

Seuraaminen 6

Olen todella pettynyt. Urpo ei tehnyt käännöksiä ollenkaan ja peppu jäi kokoajan matkalle ja jännityksen takia annoin ylimääräsiä käskyjä. Kontakti sentään pysyi.

Liikkeestä maahanmeno 9

Tää toimi onneksi! Maahan menon nopeutta sais lisätä.

Luoksetulo 7

Kutsuin ja Urpo oli lähdössä kehästä ulos, kunnes äkkiä huusin "Urpo" ja sit se tuli sivulle. 

Noutoesineen pito 9

Kiva pito mutta katse harhaili.

Kauko-ohjaus 8

Ihan kiva, mutta hitaat vaihdot.

Estehyppy 8

Odotin liian kauan käskyn antamista, kun Urpo katseli muualle.

Kokonaisvaikutus 7

Vuotaminen vei pisteitä.
Kyllähän mulla itku pääs kehien jälkeen. Harmittaa ihan vietävästi, mutta tästä pitäis vaan yrittää jatkaa eteenpäin. 
Mulla on nyt ideana alkaa rakentamaan paikkista täysin alusta. Aijon vaihtaa paikka käskyn sanaan vartti. Alotetaan ihan nollista niinkuin pennun kanssa tekis. Pyritään tekemään paljon häiriössä, jotta saadaan se varmaksi.

Luoksetuloa treenataan pelkillä tulemisilla sivulle ja läpijuoksuilla. Aletaan nyt myös treenaamaan AVOn liikkeitä ihan pelkän monipuolisuuden takia, että ei aina vaan tehdä ALOn liikkeitä. 

Nyt täytyisi vaan tajuta että meillä on parhaimmassa tapauksessa yli 10v aikaa kilpailla ja treenata, eikä sitä TVAta ytarvitse saada ennen viiden vuoden ikää. Meillä on pelkästään aikaa. Todennäköisesti en vaan tajua tuota vaan olen jo ilmoittamassa Urpoa kokeeseen enskuussa, kun ollaan muka niin valmiita.

Edelleen pidän tämän vuoden tavoitteena TK1, koska ilman tavoitteita me ei edettäis mihinkään suuntaan. Voihan se olla että saavutetaan tavoite vasta joulukuussa, mutta ainakin tämän vuoden aikana toivottavasti.

Ensi sunnuntaina Urpolla on näyttely Lahdessa ja sitten parin viikon päästä onkin jo tokonuorten valmennus viikonloppu. En malta odottaa!

Ilmotin Urpon myös Lahteen petotestiin ilvekselle 23.4. Siinä ei ainakaan tarvitse osata mitään.
Huomenna on toko ryhmän treenit ja maanantai pidetään vapaa päivänä.

Kyllä täältä jorpakosta vielä noustaan ja edetään!

3 kommenttia:

 1. Hei, saanko piristää? Toihan on ihan törkeän hyvä tulos! Ilman paikkiksen nollaa se olisi voinut olla helppo ykkönen. Ja ensimmäinen koe on aina ensimmäinen koe. Saa itkeä ja saa olla tunteita! Hallit on musta tosi vaikeita ympäristöjä koiralle etenkin jos suurin osa omista treeneistä kohdistuu ulkoilmaan.

  Mekin käytiin tekemässä tänään ALO3 tulos. Koiralla, joka pystyy parhaimmillaan ALO1:een pihalla, ja hallissa se saattaa tehdä ALO0. :D

  Kisatilanteet on hankalia koirille ja ohjaajille. Etenkin jos ei ole takana kisakokemusta tai paljon kokeenomaisia treenejä. Urpo varmasti aisti sun epävarmuuden, joka rikkoo sen paikkamakuuta ja muitakin liikkeitä. Pitää muistaa pitää koira myös liikkeiden välissä kuulolla, ettei se pääse herpaantumaan. :)

  Jos tahdot lukea niin meidän koesuoritukset, kuten möllitokotkin löytyy Linkin nimen takaa. Sulla on käsissä nuori koira, joka vielä kypsyy. Ja sä oot nuori ohjaaja, joka kehittyy. Jos jaksaa miettiä, tehdä mielikuvaharjoituksia ja treenata, niin teistä tulee viel tosi magee pari.

  T. Sussu & IN ACTION

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä! Tosi on että koira voi olla koevalmis kun se ilmoitetaan kokeeseen mutta kummasti aina jokin liike alkaa repsottaa ennen H-hetkeä, meillä se on lähes poikkeuksetta ruutu :D Tiedän millaista on mennä kokeeseen koiran kanssa joka ei ole vielä valmis ja siitä viisastuneena haluankin että koira suorittaa annetut tehtävät kokeenomaisesti onnistuen, useampaan otteeseen ennenkuin ilmoitan sen kokeeseen. Jos teillä on paikkis hankala ja koira menee epävarmaksi niin mieti miten saat liikkeestä kivan koiralle. Etupalkka, takapalkka, ohjaajalla palkka. Pitääkö käydä palkkailemassa useammin etc. Tsemppiä tuleviin treeneihin! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos teille! <3 Nyt vaan pilkotaan ja helpotetaan liikkeitä. Paikkista ollaan aloteltu täysin alusta ihan vaan siksi että nyt opetellaan se hiljainen paikkis. Ollaan aloteltu kosketusalustalla jolloin Urpolla on selvä tehtävä eli koskea alustaan etutassuilla ja maata. Toki myös todella tiheää palkaa nassuun. Ei siinä paljon kerkeä vinkumaan kun namia vaan tulee ja tulee. Pikkuhiljaa häivytetään kosketusalustaa ja palkaa, mutta nyt pyritään siihen että ei olla edes kesään mennessä päästy kosketusalustasta eroon, vaan tehdään huolellista työtä. Kaksi päivää kokeesta ja tästä on vaan nousu ylöspäin! Tänään on ansaittu vapaa ja huomenna aletaan tekemään mielentila treenejä.

  VastaaPoista