2. helmikuuta 2017

Työjakson ensimmäinen viikko

"tää on parasta työtä mitä tiedän, tätä tahdon tehdä työkseni"

Voisko sanoa,että kaikki työ tuolla on todella kivaa, myös se paskanlappaminen, vaikka se on työtehtävistä inhottavin.
Koirat on älyttömän kivoja ja kaikki todella kilttejä.


Mahtavinta on ollu ehdotomasti se, että olen saanut kuvata koiria todella paljon ja oon myös saanut lainata työnantajan linssejä (mm. 70-200mm 2.8, erittäin valovoimainen) ja sitä kautta oppinut ja tutustunut valokuvaamiseen enemmän! Itselläni on haaveissa tuo Canonin EF 70-200mm f/2.8 IS L USM, mutta siihen saakin hetken kerätä rahaa.. Työtehtäviin kuuluu jokapäivä tarhojen siivous niin poroilta, koirilta, ketuilta sekä kaneilta. Siivoukset tekee helposti 1,5 tunnissa ja sitten on pieni tauko, eli kuvaamiseen jää reilusti aikaa. Iltapäivällä on sitten toki vielä se koirien ruokinta. Periaatteessa hommia riittää vaikka koko päiväksi, mutta tuolla on ihanaa, kun saa tehdä töitä omaan tahtiin. Pääasia että siivoukset ja ruokinta hoidetaan.
 


Urpoa en ole pahemmin treenaillut ja me myöhästyttiin/ei vaan keretty ilmottaa tonne Jyväskylän 26.2. järjestettävään TOKO kokeeseen. Katsotaan jos päästäis Riihimäelle 4.3. tai edes Janakkalaan 18.3...

Olen saanut Kikalta, myös jonkin verran vinkkejä treenaamiseen ja arkielämän perus asioihin Urpon kanssa. 

Töissä olen kyllä oppinut kuinka erilaista on se lauman kanssa tekeminen, kuin yhden koiran kanssa tekeminen. Laumassa täytyy miettiä mitä tapahtuu ja mitä voi tapahtua. 


Vielä ois huominen työpäivä ennen ansaittua viikonloppua. Sit vielä yks viikko hommia. Voin uskoa, että tulee olemaan haikeeta lähteä sitten viikon päästä töistä, mutta onneksi on vielä paljon aikaa tehdä nuita hommia! 

Meillä on JOPO jaksoille aina semmossia pieniä tehtäviä mitä pitää tehdä ja aattelin tehdä tän toisen viikon tehtävän nyt tänne blogiin, vaikkakin tää olis vasta tosiaan ens viikolle.

Huomioita kuluneesta viikosta:

Miten sinut otettiin huomioon työpaikalla?

Aina kun tulen töihin, minua tervehditään. Saan aina tarvittaessa apua, jos en osaa jotain tai pysty tekemään jotain työtehtävää. Minuun luotetaan ja annetaan tehdä töitä itsenäisesti. Sain ohjeita jos koirat karkaa tarhasta tai jos jotain dramaattista tapahtuisi. Työilmapiiri on aivan huikean mahtava! Parempia työkavereita saa tosissaan etsiä.

Miten JOPO oppilas tulisi ottaa huomioon työpaikalla?

Työnantajan täytyy muistaa, että jopo-oppilas ei ole ammattilainen ja joitakin hommia ei ole edes koskaan kokeillut, jolloin työnantajan täytyy antaa ohjeita työtehtävän suorittamiseen.

On yksi lause joka kuulostaa todella ihanalta ja se kuuluu näin

"ei tarvitse olla ammattilainen osatakseen tehdä näitä hommia"

Tuo lause on todellakin totta, aina löytyy parantamista ja koskaan ei voi olla täydellinen työntekijä vaikka olisikin koulutus ja vuosien kokemus.

Aion kyllä yrittää päästä Kikalle töihin vielä seuraavallekkin työjaksolle. Luulen, että se onnistuu ;)

3 kommenttia:

 1. Hienoja kuvia!
  Toi Canonin 70-200 f/2.8 olis kyllä aika unelma, mutta tyydyin nyt Sigman versioon, kun saa paljon halvemmalla. Huomenna pitäisi hakea se itselleni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ostitko ihan uutena sen sigman? onko kans f/2.8? jos saa udella niin paljon noin suunnilleen maksat sigmasta? Kauheasti teee mieli saada uus putki, mutta raha ei kasva puussa. obtiikka kuitenkin vaikuttaa todella paljon kaikkeen.

   Poista
  2. Ostin käytettynä Sigma 70-200 f/2.8 APO EX OS DG HSM. Maksoin vaan 240€, kun siitä siis on vakaaja rikki putoamisen takia. Muuten noi Sigmat pyörii siinä noin 400-500€ käytettynä. Parhaiten noita löytyy Omaetsin.fi, jossa on listattuna noita kaikkia myynti-ilmoituksia.
   Iiriskin muuten kuvaa Sigman 2.8 putkella

   Poista