24. lokakuuta 2019

Mitä kuuluu, kukkuluuruu

Uhosin kaikille, että motivaatio blogin päivittämiselle on taas hurja, mutta ei se sitten ollutkaan. Eli jatkossakin päivittelen kunsiltä tuntuu.

Perjantaina 11.10. oltiin Äxän kanssa Keski-Pohjanmaan tokoringin näyttökokeessa hyvin pistein ja mukaanhan sinne päästiin! Äx oli loistava vaikka pieniä virheitä mukaan kuuluikin.  Alle pisteet ja ajatuksia.

Paikalla makaaminen 1 minuutti: 10
-Tää on ollut Äxän vahvuus aina. Se vaan makasi ja katsoi mua aktiivisesti. Hyvät ja teknillisesti oikeat asennonvaihdot perusasentoon ja maahan käskettäessä. Tästä ei valitettavasti videoo.

Seuraaminen taluttimetta: 8
-Tuomarin sanoin loistava seuruu, kun pk puolelle menee. Tottahan se on, että Äxän seuruu on tiivis ja itselle hankala koska koira on niin korkea. Vasen käsi pakostikkin seuruussa hipoo Äxän korvaa joka on myös yksi virhe. Toisaalta haluan pitää seuraamisen tällä tasolla jos joskus palveluskoira puolelle halutaan metsäjäljen osalta. Parin pisteen menetys tokossa seuruussa ei haittaa ja kahdeksan on jo hyvä pistemäärä. Olisi myös mahdollista rakentaa sille toko sekä tottis seuruu erikseen.
Video alla.Luoksetulo: 8
-Kyllä se treeneissä osaa! Muutoin hyvä luoksetulo, mutta perusasentoon tuleminen jäi puolitiehen. Tämähän on rakennettu Äxälle täysin väärin muutenkin ja nyt korjataan asiaa takaperinketjuttamalla ja näyttää tuottavan tulosta.


Noutaminen tai noutoesineen pitäminen: 0
-Noutokapula on Äxän heikoin asia. Se on aina ällöttänyt sitä mikä on tehnyt sen kouluttamisesta haastavaa. Piti punnita teenkö kapulan pitämisen jota se ei vielä osaa eli tiputtaisi kapulan heti vai keskeneräisen noutamisen, koska se lähtee kapulalle erittäin mielellään ja ottaa sen suuhun sekä palauttaa sen minulle käteen. Valitsin tietenkin noutamisen sillä ajatuksella, että tuo tai tiputtaa mielummin näyttöä siitä, että se osaa ottaa kapulan suuhun kantaakseen sitä. No ensimmäinen virhe jo kapulalle mentäessä ja siihen törmätessä ja toinen palautuksen aikaan, kun Äx pysähtyikin yllätäen minun eteen. Ilmeisesti aikaisemmin päivällä treenattu liikkeestä seisominen palasi juuri sillä hetkellä mieleen. Päätin kustua koiran luokseni joten liikkeestä 0.Liikkeestä maahanmeno: 10
-Liike jota ollaan kaikkein vähiten treenattu, koska se on meille mieleinen ja helppo liike. Teknillisesti hyvä suoritus.


Lauantaina 12.10. käytiinkin Kokkolassa mölli rally-toko kokeessa. Unohdin videoinnin täysin siinä jännityksessä, mutta täydet 100p radalta saatiin. Äx on sellainen koira jonka kanssa ei tarvitse jännittää oikeasti yhtään, koska se suorittaa juuri niinkuin asiat on sille koulutettu.

1 kommenttia: