7. huhtikuuta 2018

Outomus

Maanantaina 2.4. Penta alkoi röyhtäilemään todella paljon. En ajatellut, että se voisi olla närästystä joten siksi en tehnyt asialle mitään. Tiistaina hain apteekista Losec nimistä närästystä lieventävää ihmsille tarkoitettua lääkettä. Sitä tosiaan jotkut eläinlääkäärit suosittelee käyttämään. Hyvin toimi, mutta oireet alkoi uudestaan seuraavana päivänä. Annoin Loseckia vielä kerran ja sen jälkeen ei ole enää oireillu. Eli torstaina ei enää närästänyt.'

Viikon aikana oli kyllä tullut kaikenlaisia muitakin oireita. En itsekkään ollut varma olivatko oireet vain minun päässä vai oliko koirassa oikeasti jotain outoa. Oireita olivat esimerkiksi takajlkojen kirputtaminen ja pureminen, jatkuva takapään venyttäminen sekä lämpimään hakeutuminen. Pentalla on myös pennusta asti ollut outo laukka jota moni on ihmetellyt.

Onnekseni sain eläinlääkäri ajan Ouluun heti perjantaille 6.4. Eläinlääkäriasema Kamuun eläinlääkäri Anni Hemminkille. Pyysin jo puhelimessa, että selkä ja lonkat on kuvattava.
Alkuun eläinlääkäri kopeloi koiran läpi selästä ja jaloista eikä löytänyt selvää kipua aiheuttavaa kohtaa. Helpotuksekseni myöskään röntgenistä ei löytynyt mitään ja eläinlääkärin karkea arvio lonkista oli C/C tai B/B. Toki täytyy muistaa, että lonkat voivat vielä kiinteytyä, koska koira on vielä keskeneräinen ja löysä. Selkä oli myös puhdas. Pentalle määrättiin kipulääkekuuri viikoksi ja jos oireet jatkuvat niin tutkittaisiin tarkemmin suolistoa. Jos oireet jäisivät päälle niin kyse ei pitäisi olla kivusta.




Annoin heti perjantai iltana ensimmäisen kipulääkkeen ja yö oli paljon levollisempi, kuin viikolla. Kipuhan voi vaikka tulla lihaksista tai mistä vaan. Eläinlääkäri kustansi 203,42e, mutta onneksi on vakuutus ja omasta pussista meni vain pieni osa.

Säästetyt rahat tulikin sitten tuhlattua lauantaina kaupoilla. Oulussa suosin Muskettikoira nimistä eläintarvikekauppaa ja sieltä löydettiin hienot hurtan y-valjaat sekä maailman hienoin kiroileva siili panta! Kuvia alla. Lopuksi vielä tilasin väliheikiltä kapulan naruilla ja vaihto keskiosilla.





0 kommenttia:

Lähetä kommentti