4. tammikuuta 2018

Rotujen kirjavuus

Koska edelliset rotupostaukset ovat menneet inhottavasti pieleen kera kirjoitusvirheiden (joita tässäkin tulee) ja liian paljon tekstiä yhteen postaukseen niin tehdäämpäs vielä yksi. Ajattelin, että tästä tulee hieman erilainen.
Kerron tähän 10 suosikkia tai haaveilemaani rotua satunnaisessa järjestyksessä. Kerron myös haluaisinko siitä rodusta nartun vai uroksen ja mikä sen nimeksi tulisi jos kyseisen koiran ottaisin.

ALOITETAAN!

1. australiankelpie uros jonka nimeksi tulisi ehdittomasti Pyssy. Kelpiet ovat oman kokemukseni mukaan terhakoita ja aktiivisia koiria. Kelpie on sopivan kokoinen ja ne ovat mielestäni kauniita. Kelpieillä tavataan muutamia terveyteen liittyviä onglemia kuten kyynär -ja lonkkaniveldysplasiaa. Kelpiet ovat muuten rakenteensa puolesta perusterveitä ja hyvin liikkuvia koiria.


2. belgianpaimenkoira malinois uros jonka nimi tulisi olemaan Paha. Malinoisseja ihailen lähinnä vaan ulkonäön takia. Minun korviini ei ole kulkeutunut suurempia terveysongelmia joita malikoilta löytyisi. Koiranetistä toki voisi käydä etsimässä. Rakenteelta suht keveitä ja soveltuvat luonteensa sekä terveytensä puolesta lajiin kuin lajiin!



3. belgianpaimenkoira tervueren uros niemeltään Pyy. Tervuerenin haluaisin ehdottomasti käyttölinjaisena. Pidän enemmän käyttölinjaisen ulkonäöstä ja ominaisuuksista. Tervuilla vaan meinaa olla terveydessä ongelmia mm. epilepsiaa ja jonkinverran kyynärongelmia.



4. venäjäntoy narttu jonka nimeksi tulisi Pii. Pii olisi niin osuva nimi pienellä ja terhakalle seurakoiralle! Venäjäntoy olisi yksi ainoista pienistä koirista jonka haluaisin. Tämmöisen kanssa harrastaisin varmaan lähinnä näyttelyitä, dopoa, agilityä ja miksei vaikka rally-tokoa.

Konkkaronkan Juonikas Jakaterina


5. cane corso uros nimeltään Posse. Tämmöistä koiraa en koe että voisin ottaa vielä hetkeen. Molossityypin koira jolta varmasti löytyy itsepäisyyttä ja omaa tahtoa. Miellyttämisen halu voi olla aika matala. En tiedä miksi corso on ainoa keskikokoinen molossirotu minkä ottaisin. Eniten niissä viehättää varmasti se että niitä ei vielä tunneta niin hyvin harrastajien keskuudessa, vaikka corsoja on suomessa lähemmäs 700 ja corsolla on PK-oikeudet


6. tanskandoggi narttu jonka nimeksi tulisi Pihi. Jotenkin omasta mielestä nimi sopii rodulle paremmin kuin hyvin. Muutaman dogin tunnen entuudestaan ja on meillä kotonakin tämmöinen ollut. Niin hienoja ja ylväitä koiria! Terveydestä en osaa sanoa mitään, mutta tarkoitus olisi tutustua rotuun tarkemmin ja kyllä minultakin tämmöinen tulee vielä joskus löytymään.


7. hollanninpaimenkoira karkeakarvainen uros jonka nimeäisin Picaksi! Holskuihin on tullut tutustuttua ystäväni kautta ja olen holskuja seurannut treenikentillä paljonkin. Karkeakarvainen miellyttää siksi, että jos saisin valita niin kaikista maailman roduista joissa esiintyy karkeakarvaista muunnosta ottaisin ehdottomasti karkkarin, koska se luo koiralle omanlaista persoonaa, mutta en ole vielä karkkareihin päässyt tutustumaan sen tarkemmin. Onneksi Kannukseen tuli juuri kk hollanninpaimenkoira opasprojektiksi!


8. hollanninpaimenkoira lyhytkarvainen uros jonka nimi olisi Pysti. Lk hollanninpaimenkoiria olen nähnyt enemmän ja vähemmän. Rodussa on luonnetta laidasta laitaan ja lk holskukaan ei ole vielä kovin tunnettu harrastajien keskuudessa. Lk hollanninpaimenkoira on kuitenkin nousemassa rotujen listoilla!


9. australianpaimenkoira narttu nimeltään Pusu. No täytyyhän sitä vielä joskus elämässään ottaa australianpaimenkoira. Aussieita on ollutkotona kuitenkin koko elämän. Hieman pelottaa kyllä se kuinka aussiet ovat kuulemani ja lukemani mukaan menneet roimasti alaspäin niin fyysiseltä kuin psyykkiseltäkin terveydeltään. Toivottavasti kasvattajat katsovat tulevaisuudessa tarkkaan jalostuskäyttöön tulevat koirat!!


10. Jos Pentasta kasvaa kiva koira ja rakkaus sakemanneihin säilyy niin ottaisin varmasti vielä toisenkin sakemannin. Seuraavaksi kuitenkin uroksen jonka nimeäisin Pommiksi.




Tämmöistä tällä kertaa. Ruokinta -ja tavarapostausta on tulossa vielä ennen kesää! :D

ps. Jonkinlaista arvontaakin voisi miettiä ;)

2 kommenttia:

  1. Mielenkiintoista luettavaa! Voisi olla mielenkiintosta kokeilla omaa listaa väsätä, saattaisi tulla itsellekin yllätyksiä. Tosin kaikkien rotujen kohdalla sukupuolena olisi narttu,jotenkaan en osaa itselleni urosta kuvitella kun kaikki kolme koiraa on tyttöjä. Ne vaan tuntuvat omaan käteen sopivammalta. Vaikka sitten kaikissa muissa lemmikeissä olenkin uroksista pitänyt.

    VastaaPoista
  2. Minä joskus mietin myös tanskandoggia - nyt vasta oikeastaan tajusin, että enpäs ole sitä enää miettinyt vähään aikaan. Lapinkoiran mokoma lienee niin vienyt sydämen, ettei sinne mahdu paljon muuta - etenkään jotain tanskandogin kokoista :D

    VastaaPoista