25. huhtikuuta 2016

TET eläinlääkäriasema








kuva otettu netistä


Kirjottelen tänne joka päivä siltä päivältä mitä tein TET:issä Heinolan eläinlääkäriasemalla


Maanantai
Yhdeksän maissa saavuin TET paikalle ja sain ohjeistukseksi että ängen vaan kaikkiin mahollisiin toimenpiteisiin mukaan :D Eläinlääkärit saapu vasta kympin aikoihin mutta asiakkaita oli jo kerenny tulla ennen kymmentä. Ekana asiakkaana oli ihana bullmastiffi joka ultrattiin tiineeksi <3 Pääsin mukaan myös narttu kissan sterilointiin  ja korvapunkin poistamiseen, hauskinta ehkä oli että kissan omistajan luulivat ostaneensa poika kissan, joka oli vielä tullut jostain eläinsuojelun kautta. Korvapunkin poistaminen oli ehkä ällöttävintä ikinä.. (yök) se korvapunkki oli levinny niin pahaksi että sitä paskaa sai kaivaa melkein tunnin sen kissan korvista. Asemalle tuli kultainennoutaja joka pääsi korvahuuhteluun ja päivän päätteeksi oli russelin kastorointi. Mukava päivä, mukavat asiakkaat ja ennenkaikkea mukavat eläinlääkärit ja hoitajat! Huomista odotellessa.


Tiistai
Tänään olikin sit jo hieman hiljasempi päivä. Aluks menin kattomaan tanskandogin kastraatiota sit oli jotain rokotuksia ja verinäytteen ottoa. Iltapäivää kohden asiakkaita alkoi vasta tulemaan. Hauskinta päivässä oli se, että piensnautseri tuli kastoroitavaksi ja se taisteli todella kauan nukutusta vastaan, ei millään meinannut nukahtaa ja lopulta kun nukahti niin heräsi yhtäkkiä ja murisi hetken ja sitten jatkoi uniaan. Mulle sanottiin, että se johtui vaan siitä kun piensnaussit on niin pieniä, mutta pippurisia :). Pääsin jopa hommiin, nimittäin lajittelemaan eri kokoisia ruiskuja ja neuloja ja päivän päätteeksi pääsin kattomaan hampaan ja hammaskiven poistoa. Ihan mukava päivä!


Keskiviikko
Olipa rauhallinen päivä. Pari lopetusta, yks kissan sterilointi ja bokserin röngteni sekä tibsun hampaiden poisto. Pääsin kyllä siivoilemaan ja pyyhkimään pöytijä. Kokosin erikokoisia kaulureita melkein tunnin mut onneks se on nyt tehty.. ainiin... siellä kävi koira jolta oli menny ristisiteet jalasta, huomenna pääsen kattomaan sitä leikkausta. Kaikinpuolin mukava päivä vaikka tekemistä ei niin paljoa ollutkaan..

Tiibetinspanielilta poistettiin siis molemmat P4 ylhäältä ja toinen P3 ylhäältä 

Torstai
Tekemistä riitti tältä päivältä kyllä. Ekaks oli nartun sterilointi, mutta en sitä sitten jaksanu kattella joten menin laittamaan kirurgin tavaroita pakkaus pusseihin ja kirjottelemaan lasku pohjia. Jossain vaiheessa tuli tavara tilaus ja sitä sit purettiin yhen henkilön kanssa melkein tunti :) Tosiaan tänään oli sen pienen koiran polvi leikkaus kun siltä oli menny ristisiteet ja se leikkaus oli kyllä hyvin mielenkiintoinen. Ällöttävintä tässä päivässä oli kun poistettiin tibsulta joku ällöttävä patti huulesta :o...

 

Perjantai
Mielenkiintoinen päivä tänään, kun menin paikanpäälle niin käynnissä oli englanninbulldogin keisari leikkaus. Kaks tervettä vauvaahan sieltä ulos saatiikin. Sekarotuisen kohdunpoisto oli mielenkiintoisen ja vaikean näköistä. Ainakin kolme penturokotusta yks tarkastus irlanninsetterille kun sillä oli joku patti selässä. Viimeseks asemalle tuli 15v pieni seropi josta kannettiin huolta yskimisen takia. Eläinlääkäri aatteli että yskiminen johtuu hammas tulehduksesta joka on jo levinnyt pidemmälle. Kamalassa kunnossa ne hampaat olikin jo. Kaikinpuolin ihana ja mielenkiintoinen TET viikko takanapäin!
kuva otettu netistä

 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti