7. syyskuuta 2016

Treeni päiväkirjaa?

Olen aattellu, että alkaisin pitämään treeni päiväkirjaa tänne blogiin. Olisi helppo käydä ennen treenejä tarkistamassa mitä olisi tärkeää tehdä ja hioa treeneissä ja samalla te lukijat saisitte lukea mitä me töröillään aina treeneissä.
Tänään oltiin treenailemassa heinolan lukion hiekka kentällä, pienellä porukalla. Kokeilin nyt ekan kerran hetsaamista Urpolle. Eli siis hetsaaminen tarkoittaa sitä että koiran vire tilaa nostetaan viettien avulla esim. leikittämällä, mutta koira ei kuitenkaan saa lelua kiinni, kun vire on taas korkeampi niin tehdään liikkeitä ihan normisti, mutta koiralla on vaan korkeampi vire. Minusta Urpo tarvii korkeampaa virettä kun tehdään tokoa. Muuten se on semmonen, että "onko pakko tehä" tai "okei mä tuun sivulle". Vireen noustessa Urpo teki paljon paremmin ja seuraaminenkin alkoi olemaan sujuvaa ja reipasta. Otin myös kapulan pitoa, mutta tuo tiputti sen heti kahen sekuntin jälkeen. Mun pitää aina ennen oikeaa koetta varmistaa että se muistaa mitä sillä kapulalla pitikään tehä. Noh, otettiin myös kapulan noutamista. Heitin ja Urpo haki ihan hyvin. Siinä sitten treeni kaverin huomautuksesta tajusin että vapautan Urpon aina kehuilla... Eli kun sillä on kapula suussa ja sanon "jes" tai "hyvä" niin tiputtaa sen heti, vaikka kapulasta irrotetaan vasta sitten kun sana "irti" kuuluu. Otin myös tuomis treeniä. Elikkäs jätin Urpon istumaan ja laitoin sen eteen kapulan. Sanoin käskyn ja sen olisi pitäny toimittaa kapula mulle. Noh, mulla oli aivan väärä käsky sana käytössä nimittäin "ota".. "ota" käsky on sillon kun kapulaa tarjotaan ja se pitää ottaa suuhun. "ota" toimii myös jos esim. Urpon pitäis pitää esim. ruusua yms suussaan. Urpo katto mua sillee että ota keskenäs. Vaihdoin käskyn sanaan "kapula" ja jätkä toi sen mun luo. Edelleen tein sen kehumis virheen että se tiputti sen, kun tosiaan irti saa päästää vasta kun se irti käsky kuuluu. Viimesen kerran otin sillee että jätin sen kapulan sen eteen ja menin ite kauemmas, heti kun kapula oli koiran suussa nii mä vaan lähin juokseen karkuun. Siinä Urpo oppis myös sitä palauttamis nopeutta. Paikka makuuta otettiin nyt niin että jätin koiran ja koiran eteen namin tai lelun. Näin ollen Urpo pysy paikallaan, vaikkakin katteli ihan muihin suuntiin. Tän nami tai lelu eteen vinkin sain tokonuorten facebook ryhmän kouluttajalta ja se toimii!
Sellasta tällä kertaa. Alan nyt useemminkin kirjottelemaan tänne mitä treeneissä tapauhtu ja mitä seuraavissa treeneissä pitää ottaa huomioon.
tyytyväinen tokoilija!

Mitä pitää ottaa huomioon seuraavissa treeneissä:
Hetsaaminen, tee usein
kapulan pidossa muista innostaa tarpeeksi ennen itse 5sekunnin pitämistä, eikä aina edes sitä 5sek pitämistä, joskus 1sek ja joskus 3..
kapulan palauttamisessa lähde "karkuun" ja jätä ne kehut pois, voit hokea esim. käsky sanaa, että koira innostuu enemmän. 
Imuta seuruun kaikissa käännöksissä, jotta käännöksistä tuulisi tiiviimpiä. Voit myös lelun avulla harjottaa tiiviimpiä käännöksiä.
kapulan pitämis käsky on OTA, kapulan noutamis käsky on nouda joka on toki myös kapulan palauttamis treeneissä tästä eteenpäin.
Mene treenaamaan jonnekkin missä on paljon häiriötä!

2 kommenttia: